KlussenWonen

Bouwfysica; waar kan een adviesbureau van dienst zijn?

Sommige bouwkundige projecten zijn uitdagender dan anderen en vragen daarom ook om meer tijd, aandacht én expertise. Soms is het dan ook beter om dat laatste uit handen te geven; het kan nooit kwaad om een tweede paar ogen mee te laten kijken, zeker niet als het een groot bouwkundig project betreft. Gelukkig komen daar bouwfysica adviesbureau’s om de hoek kijken, zoals Alcedo; helpen je graag een handje, gaan los op jouw project en adviseren daarna een hoop! Klinkt goed toch? Wil je weten voor wat voor soort projecten je een bouwfysica adviesbureau in zou kunnen schakelen? Lees dan snel met ons mee! 

Duurzaam en energiezuinig

Een adviesbureau voor bouwfysica kan bijdragen aan het ontwerpen van energiezuinige gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van thermische isolatie, luchtdichting, zonering of het inzetten van energie-efficiënte ontwikkelingen en trends. Zo kunnen energiekosten de kop in worden gedrukt terwijl het gebouw ook nog eens zo duurzaam mogelijk wordt gebouwd; een win-win situatie! 

Geluidsbeheersing

Bij projecten waar geluidsbeheersing van belang is, zoals in concertzalen, theaters, kantoorgebouwen en ziekenhuizen, kan een adviesbureau voor bouwfysica modellering en analyses uitvoeren, zoals het geluid meten. Hierdoor kan bijvoorbeeld worden gefocust op eventuele geluidslekken, zodat deze kunnen worden geanalyseerd en verwijderd. Hierdoor kunnen de gebouwen comfortabeler worden gemaakt wat betreft de akoestiek; klinkt als muziek in de oren, toch?! 

Gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is van groot belang voor bewoners van gebouwen, werknemers in bedrijfspanden, doktoren en patiënt en in ziekenhuizen, etc, etc… Een adviesbureau in de bouwfysica kan als geen ander worden opgeroepen om een advies uit te brengen over bijvoorbeeld ventilatiesystemen, luchtkwaliteit, temperatuurregulatie en vochtbeheersing. Alles om een zo’n optimaal en comfortabel binnenklimaat te garanderen; happy housing! 

Renovatie en restauratie

Is jouw pand toe aan een flinke renovatie, maar weet je niet waar te beginnen en of je er überhaupt verstandig aan doet zo’n renovatie op poten te zetten? Je weet ons antwoord al; schakel in een bouwfysica adviesbureau in! Bij het renoveren kan bijvoorbeeld worden gekeken of het mogelijk is om comfort te combineren met de oorspronkelijke architectuur; een adviesbureau kan helpen een goed evenwicht te vinden! 

Brandveiligheid

Brandveiligheid is één van de belangrijkste zaken om orde te hebben in elk gebouw. Een adviesbureau in bouwfysica kan als geen ander adviseren over evacuatieplannen, nooduitgangen, de juiste bouwmaterialen of compartimentering. Wil je graag in zee met een adviesbureau over de brandveiligheid, dan zal het bedrijf een analyse uitvoeren en aanbevelingen doen om de brandveiligheid te verbeteren.

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen