Klussen

De diensten van een metaalbedrijf uitgelegd!

Metaalproductie… veel bedrijven hebben het nodig, maar toch weten weinig nou waar ze het eigenlijk echt moeten zoeken, wat het inhoudt en wat ze er wel niet mee zouden kunnen bereiken. Dit is zo gek nog niet; bij metaalbewerking en metaalproductie komen een hoop definities en termen kijken waar iemand die het vak niet verstaat, vrij weinig van af weet. Toch krijgt ieder bedrijf zo nu en dan te maken met het laten bewerken van metaal, dus een beetje basiskennis is zo gek nog niet! We nemen je daarom graag mee door een aantal metaalbewerk-diensten; we leggen verschillende termen voor je uit, dus lees lekker mee en doe kennis op voordat je jouw volgende metaalbewerk-klus uitzet bij een bedrijf, zoals Keizersmetaal

Lasersnijden

Lasersnijden is een precisietechniek, waarbij een krachtige laserstraal door materialen zoals metaal kan snijden. Lasersnijden wordt veel ingezet om het mogelijk te maken dat materialen nauwkeurig of in complexe vormen gesneden kan worden. Hierbij kan je denken aan precisie-onderdelen, zoals onderdelen die nodig zijn in de medische wereld of voor de luchtvaart. Daarnaast wordt lasersnijden ook ingezet voor het maken van decoratieve elementen, voor nauwkeurige patronen te maken in de modewereld of voor het verwerken van auto-onderdelen.

Buislasersnijden

Buislasersnijden lijkt op lasersnijden, en het is daarom vrij makkelijk in te vullen wat deze metaalbewerk-dienst inhoudt; buislaseren is een proces waarbij de laserstraal wordt gebruikt om buizen en pijpen van verschillende vormen en groottes te snijden op een nauwkeurige manier. Hierbij kunnen verschillende openingen worden gecreëerd. Buislasersnijden wordt bijvoorbeeld ingezet voor het maken van fietsframes; met behulp van de laser kunnen de buizen uit jouw fiets frame nauwkeurig worden gesneden en gebruikt. 

Walsen

Walsen is een proces waarbij metaalplaten of -staven tussen rollen worden doorgevoerd, om de vorm, dikte of oppervlakte eigenschappen te veranderen en het materiaal te vervormen. Walsen wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt in de scheepsbouw; door deze techniek toe te passen worden grote metalen platen gewalst om de gebogen rompen van schepen en boten te maken. Walsen wordt ook veel gebruikt in de architectuur; bijvoorbeeld voor het maken van de fundering van een sterke brug. 

Ontbramen

Ontbramen is het verwijderen van scherpe randen of andere ongewenste ruwe plekken op metaal. Hierdoor wordt de veiligheid van het metaal beter en wordt er gezorgd voor een gladde afwerking. Deze techniek van metaalbewerking komt bijvoorbeeld voor om auto-onderdelen net en proffesioneel af te werken voor het eindproduct; de auto.

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen