Wonen

Dankzij deze 5 tips geef je jouw interieur een chique look

Vind je dat jouw woning ingericht is met de verkeerde items? Kan het volgens jou wel meer luxe uitstralen? In dit artikel lees je verschillende tips and tricks die ervoor zorgen dat jouw huis chic zal uitstralen. Zo kun je pronken met jouw mooie en schijnbaar luxe interieur. 

Tip 1: Voeg gordijnen toe 

Gordijnen geven jouw woning meteen een luxere look. Vooral als je een gordijn zo dicht mogelijk tegen het plafond bevestigt en deze laat reiken tot de vloer. Hierdoor laat je de ruimte nog groter lijken en dit geeft gegarandeerd een luxueuze uitstraling. 

Tip 2: Verse bloemen

Een bos verse bloemen op tafel is altijd leuk! Wat je ook kunt proberen is wat meer excentrieke vaasjes zoeken en deze uitstallen op verschillende plekken in het huis. Je kunt het bosje bloemen dan ook opsplitsen in de verschillende vaasjes om een net wat ander effect te geven.

Tip 3: Houd de woning schoon

Het schoonhouden van jouw huis is natuurlijk echt belangrijk. Dit is natuurlijk de basis. Wanneer jouw meubels, vloeren en servies allemaal schoon zijn maakt dat het verschil. Net als bij jezelf wil je ook dat jouw woning er verzorgd uit ziet. Ook aan anderen die bij jou thuis langskomen geeft dit een verzorgde indruk, wat ook een luxer gevoel geeft. 

Tip 4: Details 

De details maken nou eenmaal het verschil. Zo kun je bijvoorbeeld door wat kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Hierbij kun je denken aan trends die het interieur naar een hoger niveau tillen of juist items die sommige dingen net wat soepeler laten verlopen.

Een voorbeeld van een trend waarbij er gelet wordt op de details is het vervangen van de handgrepen van jouw deur. Dit kun je doen door simpele handgrepen te vervangen voor unieke designs. Ook voorwerpen die kunnen ogen als minder belangrijk, bijvoorbeeld deurstoppers, kunnen veel verschil maken in de woning. Stem bijvoorbeeld de deurstopper buiten met die van binnen af. Laat zien dat er zelfs over kleine details goed nagedacht is. 

Tip 5: Sfeerverlichting 

Een erg belangrijk aspect in het interieur is verlichting. Wat zijn de hoeken of details die wat wegvallen zonder goede verlichting? En hoe kun je deze dan wel van verlichting voorzien? Wanneer je dit hebt uitgevogelt is het ook belangrijk naar de verschillende lichtopties te kijken. Wil je wat gedimde opties of juist licht met verschillende kleuren? En hoe ziet dit er dan uit? Al deze tips kunnen jou helpen om jouw interieur een luxe twist te geven.

You may also like

Comments are closed.

More in Wonen