Het lijkt zo eenvoudig: gras aanleggen. Je kunt de rollen kant en klaar kopen bij verschillende winkels en hoeft ze alleen maar uit te rollen. Echter komt er veel meer bij kijken dan je in eerste instantie gedacht had. Zo moet je verschillende stappen doorlopen die uiteindelijk zorgen voor het beste eindresultaat. Zo is de eerste stap altijd bepalen waar het gras moet komen te liggen. Je kunt hiervoor prikken langs de lijnen en eventueel een paar palen in de grond slaan. Hierdoor weet je ook beter hoeveel graszoden je nodig gaat hebben.

Een goede voorbereiding voor het leggen

Vanaf dat moment beginnen de echte werkzaamheden pas. Je moet met een spade de grond omspitten en de stenen verwijderen. Daarna moet de grond enkele weken met rust gelaten worden. Het enige dat jij hoeft te doen in deze weken is ervoor zorgen dat er geen onkruid blijft staan. Vlak voordat je de zoden gaat leggen moet je de bovenlaag nog een keer losharken. Ook meng je compost door potgrond en doet dit op de bovenste laag. Deze laag moet altijd egaal zijn, omdat je anders de hobbels terug gaat zien in het gras.

Het gras goed verzorgen

Bij het aanleggen van gras in de tuin moet de grond ook altijd goed nat gemaakt worden. Pas wanneer de grond nat genoeg is, kunnen de graszoden uitgerold worden. Je moet er dan ook op letten dat de zoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uitgerold worden. Zodra de zoden liggen is het jouw taak om deze nog eens extra aan te stampen. Op deze manier kan alles aan elkaar gaan hechten. Maaien van het gras is de eerste tijd niet toegestaan. Zo krijgt alles de kans om te groeien en heb je snel een mooi grasveld.

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen