Het wordt steeds kouder en de dagen worden korter. Dat kan maar één ding betekenen: winter! Deze winter ziet er anders uit dan voorgaande jaren. We zijn nu vooral in en rondom het huis. Nu we meer tijd hebben, kunnen we eindelijk eens gaan klussen in huis! Maar hoe kun je in de wintermaanden jouw huis leuk opknappen? Hier lees je klusinspiratie voor deze winter!

De muren

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst een muur hebt geverfd? Als het antwoord nee is, zijn de muren zeker toe aan een aan een likje verf. Een nieuwe kleur of een fris laagje wit. Een muurtje verven kost over het algemeen niet heel veel tijd, geld en moeite. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot de muur is, maar meestal lukt dit wel in één dag. Heb je de smaak helemaal te pakken, en doe je meteen alle muren? Dan ben je een paar dagen zoet. Een leuke klus voor deze winter, dus!

Nieuwe kleuren

Andere kleuren in huis kunnen een nieuwe sfeer creëren. Als je niet zo van het verven bent, dan kun je de kleuren in huis veranderen met accessoires. Denk aan nieuwe kussenslopen om de kussentjes op de bank, andere kaarsen, planten en ga zo maar door. Een oude kast, tafel of stoel kun je ook een likje verf geven. Hierna zijn ze weer als nieuw!

Aankleding

Ook kun je de aankleding aanpassen om de sfeer in huis te veranderen en klaar te maken voor de winter. Raamdecoratie doet bijvoorbeeld veel met de woning en door dit te veranderen, lijkt het bijna een nieuw huis. Ga eens voor een stoere look met shutters. Of maak het juist knus met overgordijnen. Voor een strak interieur zijn aluminium jaloezieën erg geschikt! Je kunt ze op maat laten maken, zodat ze perfect passen. Dit is gemakkelijk online te bestellen. Door verduisterende gordijnen op te hangen, houd je meteen kou tegen van buiten. Een knus gevoel én isolatie; win-win.

Buitenruimte

Het lijkt misschien een gek moment om in de tuin of op het balkon bezig te zijn, maar je kunt de buitenruimte ook winterklaar maken. Denk aan planten die de winter overleven. Zit je graag buiten? Schaf dan een heater aan! Ook als je niet graag buiten komt in de winter, kun je gezellige lampjes ophangen. Een lichtsnoer maakt het leuk om naar buiten te kijken. Hang deze in een boom of langs de schutting. Zo kan je in de winter toch nog genieten van jouw buitenruimte.

You may also like

Comments are closed.

More in Wonen