KlussenLifestyleWonen

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn onmisbaar bij het isoleren van een gebouw of woning. Ze zorgen er voor dat warmte niet snel ontsnapt, waardoor er op lange termijn veel bespaard wordt op de gasrekening. Bij het isoleren is het essentieel om de juiste soort isolatieplaat op de juiste plek te leggen. Het is daarom belangrijk om te weten welke soorten isolatieplaten zijn voor verschillende isolatieklussen geschikt zijn.

Dakisolatie

Warmte stijgt altijd op, de kans dat er daarom veel warmte via het dak verdwijnt is dus groot. Dakisolatie is daarom zeer belangrijk. Bij het isoleren van een plat dak vanaf de buitenkant worden vaak PIR-isolatieplaten gebruikt, omdat die drukvast en beloopbaar zijn en een hoge isolatiewaarde hebben. Bij het isoleren van de binnenkant zijn minerale wollen geschikter.

Schuine daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd. Veelgebruikte isolatieplaten hiervoor zijn PIR, steenwol, glaswol of houtvezel.

Muurisolatie

Muurisolatie zorgt dat het binnen overal lekker warm blijft. Omgevingsgeluid wordt afgeremd en het zorgt ervoor dat het binnenshuis niet te vochtig wordt.

Voor de isolatie van scheidingswanden zijn geluiddempende isolatieplaten vooral populair zoals steenwol of glaswol. Ook EPS en PIR hebben goede geluidsisolerende eigenschappen. Bij het isoleren van spouwmuren is PUR of PIR zeer geschikt. In het geval dat een spouwmuur ontbreekt, is het isoleren van een voorzetwand een goed alternatief. Dit zal iets ten koste gaan van de binnenruimte, maar zorgt voor een uitstekende isolatie. Hiervoor kan het best glaswol, steenwol of PIR gebruikt worden. Voor de isolatie van buitenmuren of badkamers zijn vochtwerende isolatieplaten zoals XPS of PIR zeer geschikt.

Isolatieplaten bij Sleiderink

Omdat je nu weet welke isolatieplaten je het beste kunt gebruiken voor dak- en muurisolatie, is het tijd om de juiste isolatieplaten te bestellen. Bij Sleiderink Bouwmaterialen vind je een ruim aanbod aan isolatieplaten voor een erg scherpe prijs!

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen