KlussenLifestyleWonen

Dit is waarom het onderhoud van jouw CV ketel zo belangrijk is

Een goed werkende cv-ketel is een onmisbaar apparaat in huis. Dankzij een cv-ketel kun je namelijk gebruikmaken van de centrale verwarming en heb je toegang tot warm water. Maar waarom is regelmatig onderhoud van je cv-ketel eigenlijk zo belangrijk? En hoe vaak moet je dit precies doen? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit, zodat jij nooit zonder een goed werkende cv-ketel komt te zitten.

Eens per twee jaar onderhoud

Het is aan te raden om het onderhoud van jouw cv-ketel minstens eenmaal per twee jaar uit te laten voeren. Ga niet zelf zitten sleutelen aan het apparaat, maar laat dit over aan een ervaren cv-monteur. Deze loopt de ketel helemaal voor je na, checkt het apparaat op storingen, voert het onderhoud uit en zorgt ervoor dat alles weer perfect werkt. Op die manier ben jij ervan verzekerd dat je een veilige cv-ketel in huis hebt.

Je voorkomt brand

Een belangrijk punt waarom het noodzakelijk is om regelmatig cv onderhoud uit te laten voeren, is omdat er anders brand uit kan breken. Een cv-ketel werkt namelijk met elementen als water, vuur en elektriciteit. Losse onderdelen kunnen na verloop van tijd slijten. Wanneer de ketel niet goed wordt onderhouden zullen deze onderdelen uiteindelijk kapotgaan. Dit kan er in het ergste geval voor zorgen dat de ketel brand veroorzaakt, door opgehoopt vuil dat vlam vat of door kortsluiting in het apparaat. Met regelmatig onderhoud voorkom je dus brandschade en loop je geen onnodig gevaar.

De cv-ketel gaat langer mee

Een andere fijne bijkomstigheid van regelmatig onderhoud is dat de cv-ketel op die manier langer meegaat. De cv-monteur heeft het namelijk direct door wanneer onderdelen versleten zijn en kan jou waarschuwen, zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. Door deze dus op tijd te vervangen, voorkom je dat de ketel het volledig begeeft. Ook maakt hij de ketel grondig schoon, waardoor alle onderdelen langer goed blijven functioneren. Hierdoor draagt een tijdige onderhoudsbeurt bij aan een duurzaam leven.

Je staat niet onder een koude douche

Wanneer de cv-ketel niet werkt heb je geen toegang tot warm water. Heb je geen zin om koud te douchen of om in de winter in een koud huis te zitten? Laat de ketel dan op tijd controleren door een professionele cv-monteur. Op die manier weet je zeker dat het apparaat geen storingen zal krijgen en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, zoals een ijskoude douche!

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen