Klussen

Alles wat je moet weten voordat je tapijttegels koopt

Alles wat je moet weten voordat je tapijttegels koopt

Veel mensen kiezen voor tapijttegels en ze zijn niet voor niets zo populair. Tapijttegels hebben namelijk veel voordelen, zoals: weinig snijverlies, makkelijk en decoratief te leggen en simpel te vervangen. Er zijn verschillende manieren om deze tegels vast te leggen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Geschikte ondervloer voor tapijttegels

Tapijttegels kunnen alleen gelijmd worden op een harde en egale ondergrond. Ze kunnen over tegels, hout en steen worden gelegd als deze vlak en vochtvrij zijn. Als de tapijttegels gelegd worden moet de vloer stroef en vrij van vocht en stof zijn. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat de tapijttegels gaan verschuiven.

Hoe leg je tapijttegels vast?

Tapijttegels kunnen vastgelegd worden, maar dit is niet altijd nodig. In ruimtes tot 25 m2 kunnen de tegels los worden gelegd. is de ruimte groter dan 25 m2? Dan is het verstandig om de tegels wel vast te leggen. De eerste optie is om tapijttegels vast te leggen met antislip lijm. Deze lijm is geschikt voor het fixeren van tapijttegels op water verdraagzame ondergronden. Je kunt ook kiezen voor het bevestigen met dubbelzijdig tape van goede kwaliteit. Dit is een goede optie als je de ondergrond niet wilt beschadigen met lijmresten. Voordat je deze tape aanbrengt op de ondervloer is het belangrijk om deze eerst vocht- en stofvrij te maken.

Ga zelf aan de slag!

Zoals je nu weet zijn er veel verschillende manieren om tapijttegels vast te leggen. Als je weet welke manier het beste bij jou past kan je zelf aan de slag met het leggen. Ben je benieuwd welke soorten tapijttegels er zijn of wil je tapijttegels kopen? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors. Zij hebben een groot aanbod aan pvc vloeren, tapijttegels en laminaat. 

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen