KlussenLifestyleWonen

Richt jouw werkplek in

Thuiswerken is tegenwoordig razend populair. Gelukkig mogen we de meeste dagen weer doorbrengen op het kantoor, maar toch is het af en toe wel prettig om thuis te werken. Je hoeft geen rekening te houden met eventuele reistijd. Bij een afspraak aan de andere kant van Nederland of in een ander land, kan het lang duren om te reizen. Wellicht kan deze afspraak online plaatsvinden, zodat jullie beiden niet hoeven te reizen. Het is dan wel prettig om thuis over een ingerichte werkplek te beschikken. Wij geven jou een aantal tips voor het inrichten van je werkplek.

Ruimte

Allereerst is het belangrijk om een rustige ruimte uit te kiezen. Je moet rustig kunnen werken zonder afgeleid te kunnen worden. In een meeting is het voor de formaliteit netjes dat je geen last hebt van achtergrondgeluiden. Een apart gelegen ruimte is hiervoor de beste oplossing. Wanneer je geen extra ruimte over hebt in de woning, dan kan je altijd nog een hoekje creëren in een bestaande ruimte. Wanneer je met meerdere mensen tegelijk thuiswerkt, is het belangrijk om met elkaar af te stemmen hoe jullie te werk gaan. Het is belangrijk dat jullie elkaar niet storen gedurende een werkdag.

Goed bureau

Een thuiswerkplek moet groot genoeg zijn om de werkzaamheden te verrichten. Het blad van het bureau moet tenminste 120 centimeter breed zijn en 80 centimeter diep. Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van je bureau. Hier kom je achter door achter je bureau te gaan zitten en vervolgens beide handen op het bureau te plaatsen. Wanneer je armen en elleboog gezamenlijk een rechte hoek vormen, dan staat het bureau op de juiste hoogte voor jou. Als de hoek niet recht is, dan moet het bureau hoger of lager worden ingesteld. Wanneer je met meerdere mensen werkt aan één bureau, dan is wellicht een hoog-laag bureau te adviseren. Deze bureaus zijn gemakkelijk te verstellen in hoogte. Ontdek alle bureaus bij Kato.

Opruimen

Zorg voor een opgeruimde werkplek. Door een thuiswerkplek wordt de grens tussen werk en privé enorm vervaagd. Aan het eind van je werkdag is het verstandig om je werk gerelateerde spullen op te ruimen. Dit zorgt voor een rustige sfeer in huis en daarnaast creëer je ook rust in je hoofd. Een groot beeldscherm kan je natuurlijk gewoon laten staan, maar door de kleine dingen zoals een toetsenbord en muis op te ruimen, zorg je al voor een stuk meer rust. Door middel van een opberg box ruim je het eenvoudig op en heb je het de volgende dag binnen no-time weer bij de hand. 

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen