LifestyleWonen

Maak jouw mancave af met deze tips

Een ruimte in huis waar jij je kunt terugtrekken met al jouw vrienden is natuurlijk een droom van iedere man: oftewel, een mancave! Tover een loze ruimte in jouw huis om tot een gezellige plek. Hieronder geven wij jou een aantal tips hoe jij de puntjes op de i zet in de mancave.

1. Laat jouw hobby terugkomen

Houd jij van kunst, motorrijden of ben jij een echte sportfanaat? Laat dit dan zien in jouw mancave. Dit wordt namelijk het middelpunt in deze ruimte. Hang bijvoorbeeld kunst aan de muur op, leg oude motorhelmen neer en als sportliefhebber mag een dartboard of een voetbaltafel natuurlijk niet ontbreken. Voeg dus in ieder geval wat persoonlijke elementen toe. Zorg er wel voor dat jij jouw mancave helemaal inricht naar jouw eigen smaak. Het moet immers wel bij jou passen.

2. Ontspanning

Let the game begin! Met een drankje in de hand is het natuurlijk tijd voor wat gezelligheid. Speel bijvoorbeeld een potje darts, ga een spel spelen op de PlayStation of als daar de ruimte voor is: poolen! Willen jullie liever gezellig bijkletsen en ondertussen een film kijken in de mancave? Dan mag een televisie niet ontbreken. Wanneer je wil dat de televisie niet te veel de aandacht trekt, kun je kiezen voor een beamer. Zo krijgt de mancave ook nog eens een bioscoopeffect.

3. Inrichting

Bij een mancave is niets te gek! Laat jouw fantasie de vrije loop gaan en doe inspiratie op. Bezoek bijvoorbeeld jouw favo kroeg, bekijk Pinterest en ga brainstormen over de stijl van jouw mancave. Vaak heeft een mancave een stoere stijl, zoals industriële meubelen gemaakt van hout en metaal. Ook kun je zelf de handen uit de mouwen steken door wat meubels op te pimpen. Scharrel bijvoorbeeld wat meubels op van de kringloop en voeg hieraan jouw persoonlijke touch. Oh ja, wat comfortabele stoelen en banken zijn natuurlijk ook een echte must in de mancave. 

4. Donkere kleuren

Een stoere mancave maak je af met donkere kleuren op de muur. Probeer het wel in toom te houden, want té donkere kleuren maken de ruimte juist klein. Wanneer jouw kunstwerk van de kunstuitleen een prominente plek mag krijgen in de mancave, kun je ook de kleuren hierop afstemmen. Komt er een bruine kleur terug in het kunstwerk? Dan kun je dezelfde kleur gebruiken voor bijvoorbeeld de muren of accessoires. Dit zorgt voor een geheel.

5. Planten

Planten staan niet alleen gezellig, ze zijn ook nog eens goed voor je. Deze groene vrienden zuiveren namelijk de lucht. Dat is prettig, vooral als je veel in de mancave bent te vinden. Ga bijvoorbeeld voor grote, stoere planten zoals cactussen of een grote vetplant. Bovendien hebben deze niet veel verzorging nodig. Ideaal!

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle