Lifestyle

Vier creatieve elementen bij het verkopen van lekkernijen!

Vier creatieve elementen bij het verkopen van lekkernijen!

Heb jij een ontzettend lekkere snack ontwikkeld en wil je het delen met anderen? Er zijn talloze elementen die je kan toepassen bij de verkoop van jouw eigen lekkernij. Het is natuurlijk belangrijk om de smaak van jouw product uit te stralen in de verpakking van jouw product! In deze blog behandelen we een aantal elementen die handig kunnen zijn bij de verkoop van jouw lekkernij. Lees dus gauw verder en ontdek hoe jij jouw snack of snoepgoed het best op de markt brengt!

Uitstraling product

Je kan zowel een eigen snack of bakproduct als de verpakking ervan stijlen met extra versiering. Met deze versiering kan je jouw lekkernij nog makkelijker verkopen aan klanten. Zorg ervoor dat je de smaak van het product kan benadrukken in de uitstraling van het product. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat klanten overtuigd raken van de uitstraling, voordat ze überhaupt de smaak van het product kennen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om echt een merk op te richten. Je kan vervolgens jouw eigen huisstijl tonen in jouw producten. Uiteindelijk is het belangrijk om de juiste uitstraling te creëren richting de klant. Doe je dit enkel in de schappen in jouw winkel of ook bijvoorbeeld via sociale media? 

Samenstelling van porties

Door middel van het samenstellen van de juiste porties help je ook mee aan de juiste uitstraling van het product. Daarnaast wil je dat jij de meest aantrekkelijke prijs hebt voor jouw lekkernijen en dit hangt af van de porties die je samenstelt. Té kleine porties zijn wellicht niet aantrekkelijk genoeg voor klanten en misschien kan jouw prijs nog wel iets hoger zijn. Zulke afwegingen moet je maken bij het samenstellen van de porties. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende porties te maken, waaronder klein, medium en groot. 

Verpakking 

De verpakking van jouw lekkernij geeft voor een groot deel de mate van verzorging aan. Aan de verpakking kunnen klanten zien hoe je het product verzorgt. Kies jij bijvoorbeeld voor ronde bakjes of zakjes en wil je een dichte of transparante verpakking? Dit zijn vragen die je jezelf gaat stellen in deze kwestie. Je een portie snoepgoed bijvoorbeeld verkopen in een simpele puntzak, of juist in een blokbodemzak. Zo kan een blokbodemzak een wat meer ambachtelijke uitstraling geven aan je product. Zo kan je bij Block Packaging afgaan per soort verpakking welke het beste bij jouw product past. 

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle