KlussenWonen

Schuttingen: deze materialen moet je kennen!

Schuttingen: deze materialen moet je kennen!

Een schutting in je tuin heeft een hoop voordelen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat mensen gaan gluren in je tuin en creëer je op sommige plekken schaduw. Naast dat een schutting een praktische functie heeft, moet het natuurlijk ook passen bij de inrichting van de tuin. Sommige mensen vergeten dit echter. Zo kan je alleen al kiezen uit verschillende soorten hout, voor jouw schutting. Daarnaast zijn er nog een aantal soorten materialen schuttingen die je moet kennen, voordat je er een aanschaft. In deze blog behandelen we een aantal gangbare soorten materialen voor een schutting. Lees dus gauw verder en ontdek welk materiaal het beste in jouw tuin past!

Grenen houten schuttingen

Je kan ten eerste kiezen voor een grenen houten schutting. De optie wordt vaak toegepast, omdat het een goedkope optie is. Deze schuttingen zijn dat ook erg dun en niet zo stevig van vorm. Daarnaast is de kans op harsgeur vrij groot bij grenen houten schuttingen. Ondanks de lage prijs van een grenen houten schutting, is de levensduur meer dan tien jaar. Toch is deze levensduur een stuk hoger bij duurdere soorten schuttingen. 

Hout beton schuttingen

Met een hout beton schutting kies je voor een duurzame variant onder de schuttingen. Daarnaast is het, dankzij de betonnen onderdelen, een erg stevige variant. Deze betonnen onderdelen zijn echter wel erg zwaar om jouw tuin te plaatsen. Deze hout beton schuttingen zorgen daarnaast wel voor een erg toegankelijke uitstralingen. Zo ogen ze, door de combinatie van hout en beton, zowel natuurlijk als modern. 

Zwart gespoten schuttingen

Ben je opzoek naar een schutting met een moderne uitstraling? Dan moet je eens kijken naar zwart gespoten schuttingen. Deze soort schutting zorgt namelijk voor een chique en modern effect in jouw achtertuin. Zo is deze variant goed te combineren met bijvoorbeeld moderne tegels. Heb jij veel zwarte en witte elementen in jouw achtertuin? Dan is de zwart gespoten schutting zeker geen spelbreker in deze inrichting! 

Bamboe schuttingen

Ben jij opzoek naar een duurzame schutting met een exotische uitstraling? Kijk dan eens naar bamboe schuttingen. Bamboe schuttingen hebben een duurzaam karakter. Bamboe heeft namelijk minder water nodig dan andere soorten bomen. Daarnaast absorbeert het aanzienlijk meer CO2, dan andere bomen. Zo kies je ook voor een houtsoort met een bewust karakter. Daarnaast zorgt een bamboe schutting voor een exotisch karakter in jouw achtertuin. Ondanks de subtiele vorm, staat bamboe ook nog eens bekend als een stevige houtsoort! 

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen