Klussen

5 aandachtspunten bij het kopen van uw elektrische roldeur.

5 aandachtspunten bij het kopen van uw elektrische roldeur.

Een elektrische garagedeur kopen doet u niet iedere dag. We geven u graag enkele tips die u helpen om de juiste elektrische roldeur te kiezen, zonder spijt achteraf.

1. Goedkoop is duurkoop

U bent misschien geneigd om voor de goedkoopste elektrische roldeur te gaan. Onze ervaring leert dat in veel gevallen, de goedkoopste deur op de langere termijn wel eens de duurste kan zijn. Offertes kunnen misleiden, de deur kan gemaakt zijn van materiaal van lage kwaliteit of u zit vast aan bepaalde vaste afmetingen of uitvoeringen. Het loont om de offerte goed door te spitten, maar daar komen we nog op terug.

2.Let op: zit alles er bij?

Let goed op wat er allemaal in de prijs van uw offerte is inbegrepen. Zaken die u zeker nodig hebt, zoals montagekosten, zouden vermeld moeten staan op de offerte. Als dat niet het geval is, zegt dat iets over de betrouwbaarheid van uw leverancier. Kijk ook naar de afmetingen (kloppen die) en bedenk hoe u de deur wilt openen. Zit er bijvoorbeeld een afstandsbediening bij?

3.Meten is weten

Een deuropening opmeten is bijna een vak apart. De deuropening moet op verschillende punten gemeten worden en ook de bovenruimte en zijruimte kan van belang zijn voor het bepalen van de maten van uw elektrische roldeur. Een goed deurenbedrijf komt bij u inmeten om te voorkomen dat hier iets mis gaat.

4.Onderhoud

Informeer naar de onderhoudsgevoeligheid van de elektrische roldeur. Vraag of er bijvoorbeeld balansveren op de deur zitten. Deze vergen namelijk onderhoud, omdat ze gespannen en zelfs regelmatig vervangen moeten worden. Vraag of uw leverancier ook onderhoud kan plegen en spreek duidelijke tariemen en termijnen af.

5.Vraag naar levertijden

Vraag altijd naar de levertijden en de beschikbaarheid in de planning van de monteurs. In deze tijden kan het nogal lang duren voor uw deur gemonteerd kan worden. Als de levertijd voor u van belang is, kan dit de doorslag geven in uw keuze voor een leverancier.

Bij het kopen van elektrische roldeuren geldt, net als bij alle aankopen: laat u niet opjagen, controleer de offerte goed en vergelijk prijs én product met elkaar. Voelt u zich niet prettig bij een aanbieder, ga dan gerust naar een andere aanbieder voor meer informatie, de kans is immers groot dat u langere tijd met het bedrijf gaat samenwerken. Voor betrouwbare, onderhoudsarme elektrische roldeuren (zonder balansveren) kunt u terecht bij Rolflex. Kijk op https://www.rolflex.com/nl/.

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen