Ben jij een echte klusser of vind je het leuk om bezig te zijn in huis? Dan maak je ongetwijfeld gebruik van lijm. Er bestaan enorm veel verschillende soorten lijmen. Door het brede aanbod worden er veel verschillende projecten ondersteund. Wil jij verschillende houten materialen aan elkaar verbinden? Kies dan voor de houtlijm. Wil jij een plateau aanbrengen op het muurtje buiten? Dan raden wij jou aan om steenlijm te gebruiken. Later vertellen wij jou meer over de verschillende soorten. Ontdek de verschillende lijmen.

Steenlijm

Steenlijm gebruikt men bij het verlijmen van dragende en niet-dragende muren. Het is een PU lijm en wordt gebruikt bij betonblokken, keramische tegel, gipsblokken en natuursteen. De steenlijm is perfect geschikt wanneer jij een klus hebt met één van deze materialen. De hechting van houtlijm is enorm sterk ten opzichte van mortel. Niet op iedere klus is water of elektriciteit aanwezig. Bij het gebruik van steenlijm hoef je niks te mengen en kan je direct aan de slag.

Montagelijm

De naam zegt het al; de lijm gebruikt men tijdens het monteren. Door middel van dit lijm soort kunnen verschillende materialen aan de wanden en plafonds worden gehangen. Je hoeft geen spijkers of schroeven meer in de muren te boren. Hang jij je volgende schilderij op met een druppeltje montagelijm? De montagelijm is tijdens een verhuizing of iets dergelijks, gemakkelijk te verwijderen.

Hout lijm

Door middel van hout lijm, lijm je gemakkelijk en snel de kleinste stukken hout weer aan elkaar. Het duurt even voor de lijm is gedroogd. Tijdens het drogen zet de lijm uit. De eventuele overbodige lijm is gemakkelijk weg te schuren als de lijm volledig is opgedroogd.

Constructielijm

Dit lijmsoort is niet per definitie geschikt voor één toepassing, maar juist voor meerdere toepassingen. De constructielijm kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Iedere lijmsoort is uniek en heeft haar eigen constructie. De constructielijm is uniek in haar samenstelling. De korte droogtijd wordt mogelijk gemaakt door de juiste samenstelling.

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen