Wonen

Een klassieke badkamer creëren

Klassieke badkamers zijn een tijd weggeweest, maar inmiddels zien we weer steeds meer badkamers met een klassieke uitstraling. Deze badkamers zijn tijdloos en chique tegelijk. Is een klassieke badkamer misschien wel iets voor jou? Lees dan snel verder, we vertellen je namelijk alles over het creëren van een klassieke badkamer.

Kenmerken klassieke badkamer

Klassieke badkamers kenmerken zich door de warme uitstraling en de antieke elementen. Vaak wordt er bij deze badkamers gekozen voor hout, sierlijke elementen en warme kleuren. De meubels, voornamelijk het sanitair, zijn vaak wit. Vroeger was het sanitair alleen in het wit of in een metaalkleur, verkrijgbaar. Een zwarte wastafel of toilet zorgt dan al snel voor een moderne uitstraling. Vaak wordt bij een klassieke badkamer ook gedacht aan een bad op pootjes, hoge plafonds en witte tegels. Maar je kunt ook door middel van subtiele details een klassieke uitstraling creëren. Combineer bijvoorbeeld marmerlook tegels met klassieke goudkleurige kranen.

De materialen

Zoals benoemd wordt vooral hout vaak gebruikt in klassieke badkamers. Hout zorgt er namelijk voor dat een badkamer een warme uitstraling krijgt. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor kleinere wandtegels. In een klassieke badkamer zul je niet snel 60×60 cm wandtegels tegenkomen. Deze geven een badkamer namelijk al snel een moderne uitstraling. Daarnaast zien we vaak dat er gekozen wordt voor goudkleurige kranen en elementen. Goudkleurige elementen zijn echt kenmerkend voor een klassieke badkamer. Daarnaast kun je de badkamer natuurlijk ook aankleden met vintage accessoires, waardoor je de klassieke uitstraling extra benadrukt.

Het kleurenpallet

Het kleurenpallet van een klassieke badkamer bestaat uit veel verschillende kleuren. Vaak wordt er gekozen voor een basis van neutrale kleuren zoals wit, beige of aardetinten. Dit wordt vaak gecombineerd met opvallendere kleuren. Je kunt hierbij kiezen voor donkere kleuren, zoals blauw. Of juist voor lichte kleuren zoals oudroze. In klassieke badkamers hebben de meubels vaak een witte kleur. Door opvallendere kleuren te combineren met de witte meubels zorg je voor contrast en komen de witte meubels mooi naar voren.

Stijlen combineren

Steeds vaker wordt aan een klassieke badkamer moderne elementen toegevoegd. Op een subtiele manier worden er dan moderne elementen aan een klassieke ruimte toegevoegd, waardoor de klassiek uitstraling behouden blijft. Als je bijvoorbeeld wil genieten van de luxe van een regendouche, kun je daarnaast kiezen voor kleine tegels. Wil je liever een moderne badkamer met een klassieke touch? Dan kan dit natuurlijk ook! Zo kun je bijvoorbeeld aan je moderne badkamer vintage elementen toe voegen. Of kiezen voor grijze vloer- en wandtegels in combinatie met klassieke kranen.

Direct de scherpste prijs

Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. Daarom hebben we badkamers in alle stijlen en voor alle budgetten. Heb je interesse in een klassieke badkamer? Dan bieden we een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe of onderhandelingen over de prijs, maar een transparante en eerlijke prijsopgave. We bieden je daarnaast voldoende bedenktijd zodat je rustig kunt nadenken over je nieuwe badkamer!

You may also like

Comments are closed.

More in Wonen