KlussenLifestyleWonen

Hoe herken je HR++ glas?

HR glas is de afkorting voor hoog rendement glas. Dubbelglas wordt gevuld met lucht, maar dubbelglas HR wordt gevuld met gas. Dit zorgt voor een betere isolatie. Daarnaast is er op deze soort glas een transparante HR-coating aangebracht, welke de warmte weerkaatst. Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning en wil je weten of je regulier dubbel glas had of HR dubbel glas? Dan zijn daar makkelijke trucjes voor. Ben je benieuwd hoe je dit kan zien? Lees dan verder en kom erachter!

Geprinte markering

De spouw is de ruimte tussen twee glasbladen. Deze bestaat altijd uit een zilverkleurige afstandshouder. Het kan zijn dat op deze houder een markering is geprint. De markering kan bestaan uit de productiedatum van de ruit, de afmeting, de dikte, de samenstelling en de soort. Als deze markering op de afstandshouder is geprint, kan je makkelijk aflezen of het om HR-glas gaat of niet. Ook kan je aan de spouwbreedte zien of het HR, HR+ of HR++ glas is.

Vlammetjes test

Als er geen codes in de spouw staan geprint is het lastiger om te zien of het om HR++ glas gaat. Je kan zonder professionele apparatuur niet zien of het dubbelglas gevuld is met argon of lucht. Toch zorgt de HR-coating voor onderscheid. Hiervoor is een test bedacht, namelijk de vlammetjes test. Je kan voor deze test een aansteker of zaklamp gebruiken. Houd een van deze twee ongeveer op 5 centimeter afstand voor het glas. Bij standaard isolatieglas zal je zien dat er vier vlammetjes verschijnen in dezelfde kleur. Als het gaat om HR-glas dan zullen er drie vlammetjes in dezelfde kleur zichtbaar zijn en een vlammetje in een andere kleur. Dit resultaat komt door de HR-coating.

Laat je adviseren over HR++ glas

HR-glas is dus makkelijk te herkennen. Als je op zoek bent naar nieuw glas voor in jouw woning is het aan te raden om HR-glas te nemen in plaats van dubbelglas. HR-glas isoleert namelijk veel beter, waardoor de stookkosten verlaagd worden. In de huizen is dit de investering waard. Wil je weten of dit een goede optie is voor bij jou in huis? Laat je dan adviseren. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van GlasGiant. Zij hebben een enorm assortiment aan enkel glas, dubbel glas en triple glas. Als je twijfelt over een glas soort kan je contact opnemen met de klantenservice. 

You may also like

Comments are closed.

More in Klussen